In de Bokkeduinen werd een speciaal dorp gebouwd voor de grote aantallen Belgische vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog. In het kamp staan 'uitneembare huizen voor gezinnen van Belgische soldaten' - het was bestemd voor de opvang van vrouwen en kinderen van geïnterneerde Belgische militairen. Op de eerste afbeelding zie je een plattegrond van hoe dit dorp eruit zag. Onderaan loopt de Barchman Wuytierslaan die met een bocht over het spoor gaat - dat is nu richting Dierenpark. Er waren drie types huisjes: Belgische, Engelse en Zweedse varianten. Deze tekening is gemaakt in de werkschool van Kamp Zeist.
Op de tweede afbeelding zie je hoe het dagelijks leven eruitzag in Elisabethdorp. Dit dorp in de Bokkeduinen werd speciaal gebouwd voor de grote aantallen Belgische vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog - het was bestemd voor de opvang van vrouwen en kinderen van geïnterneerde Belgische militairen.
Op de derde afbeelding zie je dat deze vrouwen ook aan het werk werden gezet; zij moesten namelijk kleding maken voor de vluchtelingen. De Rockefeller Foundation, een Amerikaanse organisatie, had vijfhonderd naaimachines beschikbar gesteld. De naaisters verdienden een gulden per week en een kledingstuk. De breisters verdienden een halve gulden meer. Uiteindelijk was er geen extra kleding meer nodig en werd er geen kleding meer verstrekt aan de vrouwen die de kleding moesten maken; hun lonen werden daardoor wel hoger. Overigens was de productie van deze naai- en breigroepen enorm. Dat moet ook wel: er waren namelijk zo'n 650 naaisters en breisters uit de vluchtoorden actief.